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Estados Unidos

Gin Death's Door

70cl

Gin Death's Door

33,95€
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Te gustará saber que…

Los bellos paisajes de las costas de las islas de Washington fueron la inspiración para que un grupo de visionarios quisiera explorar e innovar en el área de la agricultura. Plantaron diferentes cultivos, pero el que mejor resultado arrojó fue el trigo, que empezó a utilizarse en la elaboración de licores cuando se fundaron las Destilerías Death's Door.

La base del Gin Death's Door es el fino grano de trigo de suelos estadounidenses y, para refinar los sabores y aromas, se añaden botánicos, como el enebro, el cilantro y el hinojo.

La exquisita mezcla de estos ingredientes de primera calidad da como resultado una ginebra limpia, equilibrada y con un carácter fuerte.

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Ficha técnica

Categoría:Ginebra (Destilados)
Productor: Death's Door Distillery
Volumen: 70cl
Vol. De Alcohol: 47%
País: Estados Unidos

Descripción

Gin Death's Door

NOTA DE CATA:

  • Color: Limpio y transparente
  • Olor: El aroma se corresponde con el de los componentes botánicos.
  • Sabor: Predominio del enebro, cítricos ligeros y algo dulce, con final picante.

PRODUCTOR: Death's Door Distillery

PAÍS: Estados Unidos

DETALLES DE ELABORACIÓN: Obtenida por triple destilación tradicional por lotes, con un solo alambique, de cobre de noventa galones. El alcohol se obtiene de trigo rojo de cultivo ecológico de la Isla de Washington.

GRADO ALCOHÓLICO: 47% Vol.

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Opiniones de Gin Death's Door

9 opiniones de clientes
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- Death's Door Gin has a surprisingly simple botanical mix of organic juniper berries, coriander and fennel which showcases how complimentary and complex simple expressions can be.
- Nose: Aromas of creamy vanilla toffee followed by peppery spice and fresh juniper and anise.
Palate: A big, peppery juniper hit with notes of wood resin, citrus and spice carried on the soft, creamy spirit.
Finish: Long with a cooling anise character.
- Unusually, Death's Door Spirits make their own base spirit for their gin, from a recipe of 60% wheat grown on Washington Island, Wisconsin and 40% malted barley from Chilton, Wisconsin. This lends a touch of vanilla/toffee to the nose and a soft, creamy sweetness to the gin.
- Death's Door Gin has a full London Dry flavour without all of the bitterness because of the distillation process and the grains that are used. In fact, you can taste all three botanicals: loaded juniper berries up front; spicy, citrusy notes from the coriander seeds in the mid-palate; and a soft, cooling finish provided by the fennel seeds.
- Bottled at 47% abv, Death's Door Gin is big enough to stand up to mixing and makes a phenomenal dry martini (try a dash of orange bitters and an orange zest garnish). Great as a base for classic or vintage cocktail treatment, but soft enough to be enjoyed on the rocks or as a Gin & Tonic with either an orange slice and mint sprig or just a star anise if you enjoy the fennel/anise character.
- Death's Door Gin truly is the "utility" gin of our time.
- Why Death's Door??? Well the name is taken from the straight of water which the wheat and juniper used in the production must cross on its journey from the fields of Washington Island to the distillery in Madison Wisconsin.
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