Tendencias:

Escocia

Sheep Dip

70cl

Este producto no está disponible en España.
Mira las alternativas que podemos ofrecerte.

Te gustará saber que…

Tras un nombre que puede parecer algo excéntrico, se esconde un whisky de gran calidad, tanto que acaparó la atención de los lujosos almacenes londinenses Harrods durante muchos años. El sabor complejo de Sheep Dip se alcanza solamente tras una extraordinaria mezcla de 16 tipos diferentes de whiskies de malta, envejecidos después en roble especialmente seleccionado. En palabras del mismo Jim Murray es "joven y vivaz" y con una "seductora complejidad".

Ver más

Ficha técnica

Categoría:Whisky (Destilados)
Productor: Ian Macleod
Volumen: 70cl Otros volúmenes
1L
Vol. De Alcohol: 40%
País: Escocia
Tipo De Whisky: Blended
Variedades: Scotch

Descripción de Sheep Dip

Sheep Dip

NOTA DE CATA:

  • Color: vivo, dorado con reflejos cobre.
  • Olor: delicado y refinado. Presencia de suaves notas florales, atractivos sabores de frutas como melón, pera y naranja con un toque de almendras.
  • Sabor: fino y elegante, a través del cual destaca los maltas puros extraídos de cuatro regiones distintas.

PRODUCTOR: Spencerfield Spirit

PAÍS: Escocia

DETALLES DE ELABORACIÓN: envejecido en barricas de entre 8 y 20 años, en barricas nuevas de roble especialmente seleccionadas.

GRADO ALCOHÓLICO: 40%

Ver más

Opiniones de Sheep Dip

4

5 opiniones de clientes
  • 5
    0
  • 4
    4
  • 3
    1
  • 2
    0
  • 1
    0
Tu puntuación de Sheep Dip:Puntuar Sheep Dip:

4 /5

- Jim Murray describes Sheep Dip in his 2006 Whisky Bible as "Young and sprightly like a new-born lamb, this enjoys a fresh, mouthwatering grassy style with a touch of spice. Maligned by some but to me a clever accomplished vatting of alluring complexity".
- Much mythology has grown up around whisky but in reality a great whisky does not have to be the product of one distillery nor should its age be a measure of quality.
- Richard Paterson, Scotland's renowned and only third generation master blender created the Sheep Dip vatting by marrying together several single malt whiskies. The whiskies are aged between eight and twelve years in quality "first fill wood," each adding unique characteristics to produce an exceptional product.
- Sheep Dip despite its iconoclastic name is a genuinely great whisky.
- The name came about because British farmers have long referred to whisky as Sheep Dip. There was a time when farmers distilled their own 'home-made' whisky and in order to avoid paying taxes to the revenue man hid the whisky in barrels marked "Sheep Dip".
- Farmers' merchants continued this tradition by entering cases of whisky as Sheep dip on farmers' bills and so 'pulling the wool' over the farmers wives eyes.
- Colour: Rich, golden copper highlights.
- Nose:n Delicate and refined. Soft sensual floral notes arise in perfect harmony supported by an attractive array of complex fruit flavours. Melon, pear and orange with a hint of almonds conclude this profusion of charming nuances.
- Taste: Finesse and elegance gives way to a majestic assertion of pure malty flavours drawn from the four distilling regions of Scotland. Each area forges and makes its own inimitable contribution to this outstanding pure malt - the main accent being expressed from the Highlands and Speyside Valleys.
Ver más
,

Otros productos de la misma destilería